Limburg

Mountainbiken in Limburg

Een mooie mountainbike tocht door het Limburgse Heuvelland maken. Onder leiding van onze gidsen de omgeving verkennen of werken aan je techniek. Alles is mogelijk. Voorop staat om er een leuke dag van te maken en om sportief bezig te zijn in de natuur.

Neem nu contact met ons op

Mountainbiken door het Limburgse Heuvelland

De gidsen van Heuvelland-MTB gaan graag op pad met jou. Lekker sportief bezig zijn in het Limburgse land. De opties die wij aanbieden voor wat betreft dagtochten vindt je beneden. Het MTB weekend programma voor 2023 vindt je op onze aparte weekendpagina. De data zijn onderling af te stemmen.

Gedurende het gehele jaar bieden wij de mogelijkheid om met ons een dag of een weekend te gaan mountainbiken in het Limburgse Heuvelland. In deze omgeving  zijn er legio mogelijkheden om een mooie tocht per mountainbike te maken. Wij gidsen je door het Heuvelland en bieden je altijd een programma op maat. Starten vanaf je verblijf locatie bij een dagtocht  is een mogelijke optie. Heb je vragen ? Neem dan gerust contact met ons op.

Onze standaard start locatie is  Hotel Le Baroudeur. Een prima plek aan de rand van Valkenburg, met een eigen betaalde parkeerplaats voor de deelnemers.
Tevens kun je hier genieten op het terras, alwaar koffie, thee en Limburgse vlaai wordt geserveerd voor de start, of waar je na afloop kunt genieten van een lekker koud fietsbiertje. Ook een georganiseerde BBQ, een lunch of een lekkere pasta na afloop is een optie om de calorieën weer aan te vullen..

DE DIVERSE MTB MOGELIJKHEDEN

Mountainbiketocht met gids ( Dagtocht )
Wij gaan met je op pad en we gidsen je per mountainbike door het Heuvelland. Uiteraard worden lengte en moeilijkheidsgraad aangepast aan het niveau en de wensen van de deelnemers. De lokale gidsen volgen geen voorgeprogrammeerde routes maar weten alle leuke paadjes te vinden. Lekker mountainbiken zonder prestatiestress. Een wedstrijd maken we er nooit van, een sportieve inspanning wel. Zowel geschikt voor individuele deelnemers als ook voor groepen.  Onderweg ergens lunchen? Wij kunnen dit voor je organiseren. Wij verhuren ook MTB’s en E-MTB’s.

Verbeter je techniek 
Je bent een mountainbiker die nog iets wil leren op het gebied van techniek, berg op en af rijden en andere speciale vaardigheden. Na afloop heb je het gevoel dat je toch wel je grenzen een beetje verlegd hebt. Alles is verpakt in een mooie tocht door de bossen en velden rond Valkenburg. Het gaat hier minder om de kilometers maar meer om de vaardigheden. Dit soort tochten gaan door op afspraak, vanaf 3 personen.

Dames Clinic
We hebben in ons programma ook een leuke uitdaging speciaal voor mountain bikende dames. Het doel is om dames zonder prestatiedruk, op een leuke manier kennis te laten maken met de mountainbike of de reeds aanwezige technieken uit te breiden of wat bij te schaven. 
Misschien ben je op zoek naar een leuke sport in de natuur en heb je geen idee hoe er aan te beginnen, dan is dit ook een leuke kennismaking.
In een groepje werken we  in een dag aan alle technieken die mountainbiken leuk maken. Je krijgt alle tips en trucs van ervaren MTB- ers in een zeer ontspannen sfeer en legio mogelijkheden om het geleerde in de praktijk te brengen.
Wil je er een leuk weekend van maken met de dames onder elkaar ? Geen enkel probleem.  Overnachten in Hotel Le Baroudeur behoort tot de mogelijkheden. Zie ook onze weekend pagina.

Een teamuitje voor bedrijven, fietsclubs en vrienden groepen. 
Wij kunnen voor jullie een programma op maat samenstellen waarin de deelnemers een dagje sportief bezig zijn en samen kunnen optrekken onder leuke omstandigheden. 

Mountainbiketocht met gids start vanaf je locatie
Je logeert ergens in het Heuvelland en je bent toe aan een dagje actie?
We vertrekken vanaf de accommodatie waar je verblijft en zorgen dat er eventueel huur fietsen ter plaatse zijn. Je kunt met ons op pad en wij voeren je langs de mooiste plekjes die alleen insiders weten te vinden. Aangepast aan ieders niveau.

Heb je zelf geen mountainbike voor deze uitdagingen?  Wij kunnen deze uiteraard voor je verzorgen ! Zowel E als gewone MTB’s.

Wist je dat we ook actief zijn op het Italiaanse eiland Elba ?

Onze activiteiten op Elba kun je vinden op onze Bike-Elba website.

Gidsen

Onze tochten worden begeleid door lokale en ervaren gidsen. Afhankelijk van groeps grootte hanteren wij de regel 1 gids per 5 deelnemers. Zo krijg iedereen alle aandacht en houden we ook de veiligheid in het oog.

Arrangementen

Wij bieden indien gewenst een compleet bike arrangement aan, waarbij is inbegrepen; Een mooie MTB tocht, parkeren, vla en koffie, douchen en omkleden gevolgd door een pasta buffet of een lekkere lunch. U kiest en wij regelen het ! In samenwerking met fietshotel Le Baroudeur organiseren we ook MTB weekenden.

Huurfietsen

Wij hebben huur 29 "mountainbikes en E-mountainbikes van goede kwaliteit beschikbaar inclusief helm. Bent u zelf in het bezit van een MTB, dan is dit natuurlijk geen enkel probleem.