Limburg

Mountainbiken in Limburg

Een mooie mountainbike tocht door het Limburgse Heuvelland maken. Onder leiding van onze gidsen de omgeving verkennen of werken aan je techniek. Alles is mogelijk. Voorop staat om er een leuke dag van te maken en om sportief bezig te zijn in de natuur.

Neem nu contact met ons op

Mountainbiken door het Limburgse Heuvelland

De Gidsen van Heuvelland-MTB mogen op dit moment maar beperkt met gasten op pad. Uiteraard met inachtneming van de RIVM Corona richtlijnen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden op dit moment. De opties voor de diverse mogelijkheden wat betreft dagtochten vindt je beneden. De MTB weekenden vindt je op onze weekend pagina. Dagtochten zijn het gehele jaar door mogelijk.

DE DIVERSE MOGELIJKHEDEN

Gedurende het gehele jaar bieden wij de mogelijkheid om met ons een dag of een weekend te gaan mountainbiken door het Limburgse Heuvelland.  In deze omgeving  zijn er legio mogelijkheden om een mooie tocht per mountainbike te maken. Wij gidsen je door het Heuvelland en bieden je altijd een programma op maat. Starten vanaf je verblijfs locatie bij een dagtocht  is een optie.  Kijk hier beneden naar de mogelijkheden. Heb je vragen ? Neem dan gerust contact met ons op.

Onze programma’s ;

Onze startlocatie is  Hotel Le Baroudeur. Een prima startlocatie aan de rand van Valkenburg, met een eigen parkeerplaats voor de deelnemers ( 5 € /dag)
Hier kun je genieten van koffie, thee en Limburgse vla voor de start of een drankje na afloop.

Mountainbiketocht met gids ( Dagtocht )
Wij gaan met u op pad en we gidsen je per mountainbike door het Heuvelland. Uiteraard worden lengte en moeilijkheidsgraad aangepast aan het niveau en de wensen van de deelnemers. De lokale gidsen volgen geen voorgeprogrammeerde routes maar weten alle leuke paadjes te vinden. Lekker mountainbiken zonder prestatiestress. Een wedstrijd maken we er nooit van, een sportieve inspanning wel. Zowel geschikt voor individuele deelnemers als ook voor groepen.  Onderweg ergens lunchen? Wij kunnen dit organiseren.

Verbeter je techniek 
Je bent een mountainbiker die nog iets wil leren op het gebied van techniek, berg op en af rijden en andere speciale vaardigheden. Na afloop heb je het gevoel dat je toch wel je grenzen een beetje verlegd hebt. Alles is verpakt in een mooie tocht door de bossen en velden rond Valkenburg. Het gaat hier minder om de kilometers maar meer om de vaardigheden. Dit soort tochten gaan door op afspraak, vanaf 3 personen.

Dames clinic
We hebben in ons programma ook een leuke uitdaging speciaal voor mountainbikende dames. Het doel is om dames zonder prestatiedruk, op een leuke manier kennis te laten maken met de mountainbike of de aanwezige technieken wat bij te schaven. 
Misschien ben je op zoek naar een leuke sport in de natuur en heb je geen idee hoe er aan te beginnen, dan is dit ook een leuke kennismaking.
In een groepje werken we  in een dag aan alle technieken die mountainbiken leuk maken. Je krijgt alle tips en trucs van ervaren MTB- ers in een zeer ontspannen sfeer en legio mogelijkheden om het geleerde in de praktijk te brengen.
Wil je er een leuk weekend van maken met de dames onder elkaar ? Geen enkel probleem.  Twee nachten in Hotel Le Baroudeur incl. ontbijt en parkeren 229,00 € p.p  Zie onze weekend pagina.

Een teamuitje voor bedrijven, clubs en vriendengroepen. 
Wij kunnen voor u een programma op maat samenstellen waarin de deelnemers een dagje sportief bezig zijn en samen kunnen optrekken onder leuke omstandigheden. 

Mountainbiketocht met gids start vanaf je locatie
Je logeert ergens in het Heuvelland en je bent toe aan een dagje actie?
We vertrekken vanaf de accommodatie waar je verblijft en zorgen dat er eventueel huur fietsen ter plaatse zijn. Je kunt met ons op pad en wij voeren u langs de mooiste plekjes die alleen insiders weten te vinden. Aangepast aan  ieders niveau.

Heb je geen mountainbike beschikbaar voor deze uitdagingen?  Wij kunnen deze uiteraard voor je verzorgen !

 

NIEUW ! E-MTB kennismakings-dag

Wist je dat we ook actief zijn op het Italiaanse eiland Elba ?

Onze activiteiten op Elba kun je vinden op onze Bike-Elba website.

Gidsen

Onze tochten worden begeleid door lokale en ervaren gidsen. Afhankelijk van groeps grootte hanteren wij de regel 1 gids per 5 deelnemers. Zo krijg iedereen alle aandacht en houden we ook de veiligheid in het oog.

Arrangementen

Wij bieden indien gewenst een compleet bike arrangement aan, waarbij is inbegrepen; Een mooie MTB tocht, parkeren, vla en koffie, douchen en omkleden gevolgd door een pasta buffet of een lekkere lunch. U kiest en wij regelen het ! In samenwerking met fietshotel Le Baroudeur organiseren we ook MTB weekenden.

Huurfietsen

Wij hebben huur mountainbikes en E-mountainbikes van goede kwaliteit beschikbaar in zowel 26″ als 29″ inclusief helm. Bent u zelf in het bezit van een MTB, dan is dit natuurlijk geen enkel probleem.