Limburg

Mountainbiken in Limburg

Een mooie mountainbike tocht maken, door het Limburgse Heuvelland. Onder leiding van de gidsen de omgeving verkennen of werken aan je techniek. Alles is mogelijk. Voorop staat er een leuke dag van maken en sportief bezig zijn in de natuur.

Neem nu contact met ons op

Mountainbiken door het Limburgse Heuvelland

Gedurende het gehele jaar bieden de mogelijkheid om met ons te gaan mountainbiken in het Limburgse Heuvelland.  In deze omgeving  zijn er legio mogelijkheden om een mooie tocht per mountainbike te maken. Wij gidsen je door het Heuvelland en bieden je altijd een programma op maat. Starten vanaf je verblijfslocatie is voor ons geen enkel probleem. Kijk hier beneden voor de mogelijkheden. Heb je vragen ? Neem dan gerust contact met ons op.

Ons programma voor 2020 ziet er als volgt uit ;

Mountainbiketocht met gids
Voor de mountainbiker met enige ervaring. – Wij gaan met u op pad en we gidsen je per mountainbike door het Heuvelland. Uiteraard worden lengte en moeilijkheidsgraad aangepast aan het niveau en de wensen van de deelnemers. De lokale gidsen volgen geen voorgeprogrammeerde routes maar weten alle leuke paadjes te vinden. Lekker mountainbiken zonder prestatiestress. Een wedstrijd maken we er nooit van, een sportieve inspanning wel. Zowel geschikt voor individuele deelnemers als ook voor groepen.  Onderweg een hapje eten ? Alles is mogelijk.

Verbeter je techniek
Voor degene die mountainbiken leuk vindt en technieken wil bij of aanleren. – Je bent een mountainbiker die nog iets wil leren op het gebied van techniek, berg op en af rijden en andere speciale vaardigheden. Na afloop heb je het gevoel dat je toch wel je grenzen een beetje verlegd hebt. Alles is verpakt in een mooie tocht door de bossen en velden rond Valkenburg. Het gaat hier minder om de kilometers maar meer om de vaardigheden. Dit soort tochten gaan door op afspraak, vanaf 2 personen.

Dames clinic
Speciaal voor mountainbikende dames of die dat willen worden. – We hebben in ons programma ook een leuke uitdaging speciaal voor beginnende en mountainbikende dames. Het doel is om dames zonder druk, op een leuke manier kennis te laten maken met de mountainbike. Ben je een dame en wil je je techniek wat bijschaven ?
Of misschien ben je op zoek naar een leuke sport in de natuur en heb je geen idee hoe er aan te beginnen dan is dit een leuke kennismaking.
In een klein groepje werken we  in een dag  van 9.00-14.00 h aan alle technieken die mountainbiken leuk maken. Je krijgt alle tips en trucs van ervaren MTB ers in een zeer ontspannen sfeer en legio mogelijkheden om het geleerde in de praktijk te brengen

Een teamuitje voor bedrijven, clubs en vriendengroepen.
Voor bedrijven, clubs en vrienden die eens een dagje samen in beweging willen zijn  – Wij kunnen voor u een programma op maat samenstellen waarin de deelnemers een dagje samen kunnen optrekken onder leuke omstandigheden. Op pad met de MTB en tussendoor of achteraf gezellig samenzijn met een hapje en drankje. Zeker een aanrader wanneer het op teambuilding aankomt.

Mountainbiketocht met gids op locatie
Voor vakantiegangers of weekend gasten die een dagje actie willen. – Je logeert in het Heuvelland in een hotel, BB, appartement of op de camping en bent toe aan wat actie? We vertrekken vanaf de accommodatie waar je verblijft en zorgen dat er eventueel huur fietsen ter plaatse zijn. Je kunt met ons op pad en wij voeren u langs de mooiste plekjes die alleen insiders weten te vinden. Aangepast aan  ieders niveau.

Heb je geen mountainbike beschikbaar voor deze uitdagingen?  Wij kunnen deze uiteraard voor je verzorgen !

Wist je dat we ook actief zijn op het Italiaanse eiland Elba ?

Onze activiteiten op Elba kun je vinden op onze Bike-Elba website.

Gidsen

Onze tochten worden begeleid door lokale en ervaren gidsen. Afhankelijk van groepsgrootte hanteren wij de regel 1 gids per 5 personen. Zo krijgt u alle aandacht en houden we ook de veiligheid in het oog.

Arrangementen

Wij bieden op aanvraag een compleet bike arrangement aan waarbij is inbegrepen; parkeren, vla en koffie, douchen en omkleden gevolgd door een pasta buffet of een lekkere lunch. U kiest en wij regelen het ! Sinds 2019 ook MTB weekend arrangement met overnachting(en) in fietshotel Le Baroudeur !

Huurfietsen

Wij hebben huur mountainbikes en E-mountainbikes van goede kwaliteit beschikbaar in zowel 26″ als 29″ inclusief helm. Bent u zelf in het bezit van een MTB, dan is dit natuurlijk geen enkel probleem.